Dyrenes Ret

Home

Dyrenes Ret støtter Sea Shepherds anti-grindedrab aktion på Færørerne - Operation Grindstop 2000

Læs mere om aktionen på Sea Shepherds hjemmeside:   Tryk her 

GRINDSTOPLOGO.JPG (4669 bytes) FAROEKILL2.JPG (15532 bytes)

Færøerne er andet end smukke fjelde, høj levestandard og selvstændighedstrang. På de små fredelige øer i Nordatlanten foregår der de mest bestialske nedslagtninger af et af havets store intelligente pattedyr – grindehvalen. Når de enorme dyr er blevet jaget ind på lavt vand og ligger hjælpeløse og blottede bliver de stukket, skåret og hakket ihjel af en blodtørstig, ekstatisk menneskemasse, der har efterladt civilisationens tynde fernis hjemme på køkkenbordet.

At mennesket har et stort potentiale for grusomhed mod hinanden og mod ikke menneskelige dyr er en kendsgerning – men hvis vi skal udvikle os til en anstændig art, må vi kæmpe for civilisationen og civiliseret adfærd. Vi bør ikke acceptere færingernes argumenter om at de bestialske grindedrab er en tradition og derfor legitime. Hvis man skal følge den logik havde vi aldrig afskaffet træhesten, hjul og stejle, piskestraf osv. Nej – tradition er ingen undskyldning for grusomhed.

Derfor er det en stor glæde, at Paul Watson – stifteren af Greenpeace – og nuværende leder af Sea Shepherd Conservation Society er ankommet til Færøerne med skib og besætning – for at aktionere mod de grusomme grindedrab under verdenspressens bevågenhed.

Selvom Paul Watson og Co. er kendt for at bruge utraditionelle metoder i kampen for de store havpattedyr, har de aldrig nogensinde skadet et levende væsen og har heller ingen intentioner om at gøre det. Derimod håber vi, at færingerne under denne år 2000 anti-grindedrab aktion vil forsøge at tøjle deres vrede mod aktivisterne og ikke som under den store anti-grindedrab aktion i 1986 begynder at skyde med skarpt mod ubevæbnede aktivister med risiko for at slå dem ihjel.

BUTCHERED1.JPG (35301 bytes)
Rådnende hvalrester fra grindedrab på Færørerne

                                                                               

             

Færinger slagter grindehvaler for underholdning  - se mere