Home

DR’s praktikanter

 

Det er uanstændigt, at man bevilger skattepenge til den type idiotiske dyreforsøg, som blev vist i DR’s Praktikanten den 8. januar. Forskeren, der udførte forsøgene påstod, at han ved at torturere sagesløse Beagle-hunde kunne finde ud af, hvorfor mennesker får forhøjet blodtryk.

Årsagen til forhøjet blodtryk har for øvrigt været kendt længe – og den type forskning han er eksponent for, har været udført til bevidstløshed uden at være til nytte for mange andre end dyreforsøgsudøveren selv.


Den italienske videnskabsmand og professor i patologi Pietro Croce siger, at dyreforsøgsforskningen har fælles træk med religion, fordi den manifesterer sig ved ritualer, dogmatisme, antropomorphisme og sadisme.

Han mener også, at en total afskaffelse af dyreforsøg ville være ligeså epokegørende for verden, som den italienske renæssance var.

Man kunne starte med at få laboratorie lægerne tilbage til patienterne – for at studere sygdomme blandt dem der er syge og skal helbredes. – Overgangen fra pseudovidenskab til lægekunst vil være besværlig og krævende, men i ægte hippokratisk ånd.

 

Home