Home

Beskyt hvalerne

 

Grønland er Danmarks blinde øje, og det er skandaløst, at Danmark er det eneste land i EU, der går ind for kommerciel hvalfangst.
DET ER SVÆRT at være uenig i det grønlandske folketingsmedlem Sofia Rossens angreb på det danske, industrialiserede landbrug, de danske jægeres store antal anskydninger og tusinder af delfiners druknedød i fiskernes net.
Men Sofia Rossen er i virkeligheden ikke indigneret over dyremishandlingerne i Danmark. Hun er derimod en dygtig manipulator, der med sine argumenter forsøger at lukke munden på kritikerne af rovdriften på den grønlandske natur.Grønland er Danmarks blinde øje, og selvom det er skandaløst, er det ikke mærkeligt, at Danmark er det eneste land i EU, der går ind for kommerciel hvalfangst.
Flere og flere dyrearter udryddes i Grønland, og Danmark ignorerer de tiltagende kritiske røster fra NAMMCO, ICES, JCCM, CITES, WWF, DOF, BirdLife International, Greenpeace og andre miljøorganisationer, kommissioner og internationale samarbejdspartnere.
Grønland er ved at blive opfattet som nordens Malta, hvor man skyder på alt, der bevæger sig.
Indtil videre har Sofia Rossen og hendes folk forbundsfæller blandt visse politikere og embedsmænd i Danmark.
Men alliancen er ikke fremtidssikret. Det er nødvendigt, at der etableres en dialog med progressive kræfter i Grønland og den omgivende verden ellers vil myten om den bæredygtige inuit være tabt for altid.

 

Også på Færørene er det helt galt med behandlinge af vores store medskabninger:

 https://www.dr.dk/nyheder/indland/video-sea-shepherd-faeringer-slagter-grindehvaler-underholdning

Home