Home

Gastronomisk skændsel på DR - brødrene Price

 

Mange tager efterhånden afstand fra den grove dyremishandling, der er forbundet med produktionen af foie gras.
Skuespillerne sir John Gielgud, sir Roger Moore og Kate Winslet har fordømt foie gras. Sammen med den internationale dyreværnsorganisation PETA kæmper de for at få produktet fjernet fra forretninger og restauranter.
Også pave Benedikt XVI tager afstand fra foie gras, og prins Charles har fjernet denne spise fra den kongelige menu.
Men det anfægter ikke DR?s to tv-kokke brødrene Price. De udtaler, at deres gastronomiske begejstring for foie gras er vigtigere end de tvangsfodrede dyrs lidelser.
Måske ville de to tv-kokkes holdning være lidt mindre kynisk og egoistisk, hvis de selv prøvede at blive tvangsfodret med 20 kilo pasta dagligt, indtil deres lever er 10 gange så stor som en normal lever, og de får indre blødninger og hjernebetændelse forårsaget af nyresvigt. For det er lige nøjagtigt det, som ofrene for Price-brødrenes gastronomiske udskejelser må gennemleve hver eneste dag i deres korte elendige liv.
Den berømte adfærdsforsker Konrad Lorenz kaldte behandlingen af ænderne og gæssene ved produktionen af foie gras for Europas skændsel.

Er kokke med brødrene Prices holdning ikke ved at være gastronomiens skændsel?

 

Home