Mange tager efterhånden afstand fra den grove
dyremishandling, der er forbundet med produktionen af foie gras.
Skuespillerne sir John Gielgud, sir Roger Moore og Kate Winslet har fordømt
foie gras. Sammen med den internationale dyreværnsorganisation PETA kæmper
de for at få produktet fjernet fra forretninger og restauranter.
Også pave
Benedikt XVI tager afstand fra foie gras, og prins Charles har fjernet denne
spise fra den kongelige menu.
Men det anfægter ikke DR?s to tv-kokke brødrene
Price. De udtaler, at deres gastronomiske begejstring for foie gras er
vigtigere end de tvangsfodrede dyrs lidelser.
Måske ville de to tv-kokkes
holdning være lidt mindre kynisk og egoistisk, hvis de selv prøvede at blive
tvangsfodret med 20 kilo pasta dagligt, indtil deres lever er 10 gange så
stor som en normal lever, og de får indre blødninger og hjernebetændelse
forårsaget af nyresvigt. For det er lige nøjagtigt det, som ofrene for
Price-brødrenes gastronomiske udskejelser må gennemleve hver eneste dag i
deres korte elendige liv.
Den berømte adfærdsforsker Konrad Lorenz kaldte
behandlingen af ænderne og gæssene ved produktionen af foie gras for Europas
skændsel.
Er kokke med brødrene Prices holdning ikke ved at være
gastronomiens skændsel?