Home

 

KØDSKANDALEN

 

Mennesket ikke er skabt som kødspiser, men som vegetar.
 
Hvis landene vendte sig fra kødkonsum, ville det have enormt stor indvirkning på ikke alene helbredstilstanden men også på landets økonomi. Tænk blot på medicin- og sygehus-udgifterne.

Kødspisning er årsag til en lang række af de såkaldte civilisationssygdomme, der medfører et kæmpeforbrug af medicin, der i de fleste tilfælde består af syntetiske midler, alle afprøvet på dyr for giftvirkninger og andre skader - midler, som ikke har nogen som helst helbredende virkning men udelukkende for en tid symptomdækkende effekt, så der skal hele tiden nye medikamenter til, hvorved legemet endnu dårligere kan klare sig.

Som vi nok alle ved, er det, vi kalder sygdom, nogle tegn på, at der i den pågældende organisme er noget, der skal rettes. Det er naturens måde at signalere på! - Vi burde lytte til naturen og omstille os til den optimale kost.

En sådan omstilling ville bringe store forandringer til det bedre her på vor klode, og frem for alt ville det bidrage til en større bevidsthed om ikke-voldsprincippet. En lang række af de store ånder gennem tiderne var vegetarer.

 

Den kendte østrigske filosof og forfatter dr. Helmut F. Kaplan udtalte i pressemeddelelsen i anledning af udgivelsen af hans bog "Leichenschmaus" (Ligsmovseri) i 1993:

"KØDSKANDALEN. - Den virkelige skandale er, at det er det forkerte, der bliver betegnet som skandale: ikke ofrenes lidelser, men gerningsmandens ømfindtlighed. Således bliver hver eneste dag millioner af dyr på den forfærdeligste måde, og uden nogen som helst nødvendighed, martret til døde, og vi beklager os over, at deres lig ikke smager ordentligt.

Vi opfører os som den kannibalistisk anlagte morder, der klager over ofrenes kødkvalitet.

Men den virkelige skandale er naturligvis, at morderne er mordere, og det er jo ikke morderne der er at beklage, men deres ofre.

Kødproduktionen er nødvendigvis forbundet med lidelser. Der gives lige så lidt en human slagtning som der gives en blid voldshandling (eller et ikke-voldeligt overfald) eller en human henrettelse.

Kødproduktion er mord. At spise kød er en forbrydelse. Og forbrydelse kan man ikke reformere eller "forbedre" , man skal simpelthen forbyde det.

Den måde, hvorpå vi i dag behandler dyrene, er en uret af verdenshistorisk omfang.

Den nu afdøde Nobelpris-modtager Isaac Bashevis Singer skrev: "Hvor det handler om dyr ... bliver enhver en nazi ... For dyrene er hver dag Treblinka." - Vi forholder os i dag overfor dyrene som nazierne forholdt sig til jøderne. Og i rammerne af dette holocaust mod dyrene er det at fortære kød en af de mest afskyelige forbrydelser, og det er det også, fordi der ikke er den mindste smule retfærdiggørelse deri eller nogen nødvendighed derfor."

 

Det er min overbevisning, at Leo Tolstoj har ret, når han siger, at så længe der er slagtehuse, vil der være krige og slagmarker.

 

Home